CongresFIT voor DeskFIT of StoelFIT


CongresFIT voor senioren.

Voor de pensionado’s van de vereniging van mensen die hebben gewerkt in de detailhandel heb ik april dit jaar een presentatie gegeven hoe je je brein en lichaam FIT kunt houden.

De interactie is een vast onderdeel en naast de oefeningen, een grapje met de deelnemers en vooral veel oefenen op muziek, staan het plezier en beleving voorop. Bij CongresFIT zal niemand zich vervelen en zullen de mensen altijd met nieuwe inzichten de zaal verlaten met een grijns op het gezicht en meestal de leuke muziek nog na neuriënd. Bekijkt u zelf het filmpje om een indruk te krijgen:

 

shell-Engelstalig

Shell

Voor de Shell heb ik in Brussel een presentatie in het Engels gegeven. Oefeningen om veilig te reizen, goed te zitten, en klachten verminderend te werken hebben altijd succes. Het gebruik van muziek en oefeningen doen met de hele zaal blijft een geweldige ervaring. Zeker als je dan later wordt aangesproken met een knipoog en één woord: “Briljant”


Topsportcentrum-BBC0017Topsportcentrum

Deze presentatie voor Rotterdam Topsport was de meest bijzondere, omdat ik die met Fred van Duijvenbode die model is op alle foto’s van DeskFIT, heb gegeven. Fred werkt daar en kon zo handig als voorbeeld worden gebruikt.  Interactie met de mensen en de hele zaal blijft een rode draad in een presentatie. Het leukste is om in te spelen op dingen die gebeuren en gewoon veel te bewegen en de mensen iets direct toepasbaars te leren. Dat zijn de dingen die voor mij het geven van een presentatie zo bijzonder maken.


VOOGVOOG, dag voor gepensioneerden

Ga er maar aan staan, 500 ouderen in een zaal die afwachtend kijken wat er gaat gebeuren. Aan de muziek kon het niet liggen, die stem ik altijd op de doelgroep af. Als de muziek aanspreekt en ik ben zelf enthousiast, dan doet gewoon iedereen mee. De handen de lucht in, meedenken, meebewegen, mee-ervaren en vooral mee leren en meedoen. In een presentatie geef ik iedereen iets mee: kennis, plezier en een ervaring, Want als ik iemand enthousiast wil maken om een oefening ook thuis te gaan doen, dan staat ervaren en begrijpen van een oefening bovenaan.

 

 

Elke presentatie is uniek en staat op zichzelf.  iedere doelgroep is anders en iedere gelegenheid is anders. Maar de rode draad is muziek, bewegen en de toehoorders concrete oefeningen leren waar ze direct mee aan de slag kunnen.  Dat het lichaam zittend te trainen is, is voor de meeste mensen een eyeopener. Bewegen is mijn vak, mijn passie en mijn leven en mijn enthousiasme kan ik altijd overbrengen op iedere doelgroep. Het maakt niet uit hoeveel mensen er voor me zitten.