FAQ

Kan ik Deskfit doen als ik lichamelijke klachten heb?

Jazeker, probeer de oefeningen voorzichtig uit. Levert de oefening u pijn op, direct stoppen en een andere kiezen. Wilt u het zekere voor het onzekere weten, raadpleeg dan uw arts of fysiotherapeut.


Wat is het verschil met andere programma’s om fit te blijven achter het bureau?

Bij DeskFIT kiest u zelf de oefeningen die u prettig vindt en die bij u effectief zijn. Dat kunt u alleen bepalen door zelf de oefeningen uit te proberen.


Heeft DeskFIT ook oefeningen die niet opvallend zijn, anders krijg ik commentaar van collega’s als ik een oefening doe.

Jazeker, DeskFIT heeft juist veel onzichtbare oefeningen die u tijdens uw werk kunt doen. Niemand zal opmerken dat u een oefening doet, alleen u voelt zelf wel het effect. Uw houding zal zeker zichtbaar beter worden.


Hoe vaak moet ik oefeningen doen om effect te voelen?

U zal merken dat sommige oefeningen direct effect geven. Start met die oefeningen als die u het gevoel geven fitter te zitten. Doe de oefeningen tussendoor als u even stil zit of op het beeldscherm leest. Probeer minimaal 3 x per dag 6 minuten de oefeningen te doen. Totaal 18 min. Per dag


Kan ik Deskfit ook ergens anders doen?

Ja, het leuke van DeskFIT dat veel oefeningen ook op andere plekken waar u zit gedaan kunnen worden. Denk hierbij aan zitten in de trein, zitten aan tafel, zitten in het vliegtuig of zitten aan een tafel.


Is Deskfit wetenschappelijk bewezen?

Nee, DeskFIT is nog nooit onderzocht naar de effecten. Maar na honderden workshops en duizenden gebruikers blijkt dat de oefeningen effectief zijn en dat iedereen zijn/haar favoriete oefeningen eruit haalt. Dat is voor iedereen verschillend.


Het gebruik van de ogen en de tong vind ik vreemd, klopt dat wel?

Deze oefeningen komen uit een methode van Paula Garbourg(Israëll). Zij heeft 50 jaar gewerkt en ontwikkeld aan deze methode. Deze oefeningen worden daar in ziekenhuizen gebruikt voor mensen met rug- en nekklachten. Saskia is door deze oefeningen van haar bekkenklachten afgekomen. Het klinkt vreemd maar probeer het maar uit en voel het effect zelf. Je zal verbaasd staan.


Moet ik een speciale stoel hebben om Deskfit te doen?

Juist niet. Juist als u een slechte stoel heeft kunt u de effecten van de slechte stoel en zithouding verbeteren door het doen van deskfitoefeningen. Zorg zelf voor de compensatie en u kunt op iedere stoel fitter worden.


Denkt u dat deze oefeningen mij van mijn rugklachten af kunnen helpen?

Bij langdurige rugklachten zult u naar een fysiotherapeut moeten gaan en die volgen in de behandeling. Deskfit biedt een aanvulling op de therapie van de specialist. U kunt nu zelf een steentje bijdragen door bewust oefeningen te doen tijdens de handelingen waar u de klachten oploopt. Het blijkt dat deze aanvulling zeer effectief is.

One thought on “FAQ

  1. Lieke van Zeeland

    Goedenavond,

    ik kan even geen andere manier vinden om digitaal met jullie contact te leggen, dus gebruik ik dit formulier. Ik zou graag de mogelijkheden bespreken voor een workshop bij ons op kantoor. In week 34 (22 t/m 26 augustus) organiseer ik de Week van de Duurzame Inzetbaarheid waarin ik collega’s kennis laat maken met leuke activiteiten die werkstress zouden moeten kunnen verhelpen en hun duurzame inzetbaarheid zou moeten verhogen. Deskfit past daar natuurlijk perfect bij. Op ons kantoor werken zo’n 50 mensen, maar waarschijnlijk zullen niet alle collega’s willen of kunnen deelnemen aan een workshop. Wij zijn gevestigd in het centrum van Utrecht en hebben zelf een ruimte beschikbaar. Graag hoor ik van u.

    Reply

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

18 + vijf =