evolution

Lichamelijke problemen door teveel zitten

Tegenwoordig zitten we teveel, dat weten we allemaal. Zittend ontbijten, lunchen en dineren, zittend verplaatsen in de auto, trein, bus, metro,
zittend werken, achter de PC, achter een machine, in een bus of vrachtwagen, achter een balie, vergaderen. Zittend TV kijken of praten.
Per dag staan of lopen we hooguit 2 uur als we niet oppassen. Dat is te weinig voor een goede doorstroming van de energie, bloedsomloop en de spieren.
Deze illustratie zegt genoeg. Van staan naar zitten en meestal nog op een verkeerde manier.
Het lichaam is niet gebouwd om alleen te zitten. Het lichaam heeft beweging nodig voor het activeren van de spieren die zorgen voor een goede doorstroming.evolution-m Wie zit roest vast, wie beweegt voelt zich fitter. Het is onderzocht dat mensen minder klachten krijgen en ervaren als ze genoeg bewegen. Dat hoeft niet eens sporten te zijn, actief wandelen, fietsen, traplopen draagt ook al bij. Bewegen zorgt voor een betere balans in het lichaam. Stel je zit 8 uur achter je PC op kantoor en je beweegt je naar je werkplek met de lift,  in de avond nog 2 uur voor de privé mails, je gaat met de auto of bus naar je werk en eten doe je ook zittend. Na het privécomputerwerk nog even zittend TV kijken.  Voordat je het weet heb je misschien 2 uur gestaan en gelopen.

Zitten geeft vermoeidheid. Maar we kunnen in veel beroepen het zitten niet vermijden, wel beïnvloeden. Wie actief kan zitten zal zich fitter voelen na het werk.

Dat kan met  DeskFIT oefeningen. Je moet alleen weten wat je moet doen, daar is DeskFIT voor ontwikkeld.

Probeer het zelf uit en merk dat u veel meer energie heeft na een werkdag.

De oefeningen staan rechts onderaan.