Ontstaan DeskFIT

DeskFIT is geschreven en ontwikkeld door Saskia van der Valk-Romeijn(1963).
Haar jarenlange ervaring als docent lichamelijke opvoeding, bewegingsdocent, trainer (atletiek, ouderen, gehandicapte kinderen, schrijfmotoriek, stoelgym, conditietraining, motorisch remedial teacher, gymdocent) hebben ervoor gezorgd dat ze DeskFIT kon ontwikkelen en schrijven.

 

Door haar eigen rugklachten en passie om oefeningen te ontwikkelen waardoor het lichaam eenvoudiger en effectiever te trainen is, kwam ze in aanraking met andere soorten oefeningen die effectief bleken. Het werken met de gezichtsspieren, handen, voeten, mind en lichaamshoudingen liggen aan de basis van alle programma’s die ze ontwikkelt .
De oefeningen werken via spierketens (spieren die met elkaar in verbinding staan) en spiertraining, maar ook via de energiebanen uit de acupunctuur(dat zie je niet maar voel je wel)

 

Tijdens de vele stoelmassages die ze heeft gegeven heeft ze DeskFIT ontwikkeld door die haar cliƫnten de oefeningen te geven die ze zelf achter hun bureau konden doen. Toen bleek dat de oefeningen werkten en de cliƫnten enthousiast waren, heeft ze op veler verzoek het boek DeskFIT geschreven. Met de oefeningen uit dit boek kan iedereen zelfstandig iets aan zijn/haar lichamelijke gezondheid doen.

 

Naast het boek DeskFIT geeft ze workshops en lezingen bij bedrijven, beurzen en congressen hoe je fit kunt blijven op de werkplek maar ook in het dagelijkse leven (tijdens het reizen, TV kijken, wachten, vliegen, rijden etc.)