Ontstaan van DeskFIT

Ontstaan DeskFIT

DeskFIT is geschreven en ontwikkeld door Saskia van der Valk-Romeijn (1963).
Haar jarenlange ervaring als docent lichamelijke opvoeding, stoelmasseur, trainer (atletiek, ouderen, gehandicapte kinderen, stoelgym, conditietraining) hebben ervoor gezorgd dat ze DeskFIT kon ontwikkelen en schrijven.

 

Door haar eigen rugklachten en passie om oefeningen te ontwikkelen waardoor het lichaam eenvoudiger en effectiever te trainen is, kwam ze in aanraking met andere oefenmethodes die effectief bleken. Het werken met de gezichtsspieren, handen, voeten, mind en lichaamshoudingen liggen aan de basis van alle programma’s die ze ontwikkelt.
De oefeningen werken via spierketens (spieren die met elkaar in verbinding staan) en spiertraining, maar ook via de energiebanen uit de acupunctuur.

 

Tijdens de vele stoelmassages die ze heeft gegeven heeft ze DeskFIT ontwikkeld door  haar cliënten oefeningen te geven die ze zelf achter hun bureau konden doen. Toen bleek dat de oefeningen werkten en de cliënten enthousiast waren, heeft ze op veler verzoek het boek DeskFIT geschreven. Met de oefeningen uit dit boek kan iedereen zelfstandig iets aan zijn/haar lichamelijke fitheid doen.

Saskia heeft jaren  aan  topsport (verspringen)  gedaan en met Nellie Cooman ooit in een gouden estafetteteam gezeten dat het Nederlands record(4x 100m) had. Daarnaast heeft ze de marathon van Rotterdam gelopen en la Marmotte (in 1 dag over 5  grote Alpencols in Frankrijk) uitgefietst.

 

Naast het boek DeskFIT geeft ze workshops en lezingen bij bedrijven, beurzen en congressen hoe je fit kunt blijven op de werkplek, maar ook in het dagelijkse leven (tijdens het reizen, TV kijken, wachten, vliegen, rijden etc.)

Om DeskFIT te ontwikkelen werken we samen met een groot team van vakmensen die allemaal  hun bijdrage leveren aan onze professionele producten.