SitFIT@work is in ontwikkeling

Na 7 jaar met DeskFIT te hebben gewerkt sta ik nog steeds 100% achter alle oefeningen! Een paar honderd workshops en vele presentaties later geven aan dat de oefeningen uit DeskFIT een absolute waardevolle aanvulling zijn om eenvoudig vitaal te blijven achter het bureau. De mensen staan vaak versteld van de eenvoud en effectiviteit van de oefeningen en het werken met de ogen zijn vaak eyeopeners. Werken met de handen en voeten zijn tips die men direct opvolgt en zal voelen en nooit zal vergeten.

Maar,  het implementeren van DeskFIT in de dagelijkse werkzaamheden is wel een aandachtspunt. Na een workshop is alles nog fris en nieuw en gaan de mensen enthousiast aan de slag. Helaas zakt het geleerde vaak weg en een losse workshop draagt weinig bij tot een  structurele gedragsverandering c.q. zitverandering.

De oplossing die ik hiervoor heb ontwikkeld is het programma SitFIT@work.
Na een basisworkshop DeskFIT van 1 1/2 uur kom ik gedurende 8 weken iedere week terug met actieve DeskFITlessen van 30 minuten. Iedere week staat een ander thema op het programma als rug, nek, schouders, buikspieren, actief zitten, ogen etc. In iedere les behandel ik de specifieke oefeningen en gaan we vooral veel doen en herhalen om alle oefeningen in te slijpen. Doel is dat de mensen gaan voelen wanneer ze de oefeningen nodig hebben en weten wát ze moeten doen. Dat kan per persoon verschillen. Binnen zo’n les waarin max. 8 mensen aan deel nemen, heb ik de ruimte en tijd voor individuele aanwijzingen en correcties.   Een oefening is effectief als die structureel en correct wordt uitgevoerd. Al is het maar één oefening, als je dat structureel doet, dan komt er altijd resultaat. Ik verwacht met sitFIT@work een waardevolle aanvulling te hebben ontwikkeld, maar we gaan het zien.

In de maanden oktober en november ga ik SitFIT@work bij een groot bedrijf (dat iedereen kent) uitvoeren en verder ontwikkelen. Na iedere les krijgen de werknemers een mail met de behandelde oefeningen, de tip van de week en een ARBO tip. Op deze manier verwachten we na deze cursus daadwerkelijk iets te hebben verbeterd aan de zitattitude en kennis van de werknemers.

Meer kan ik nu nog niet kwijt, “niet lullen maar poetsen” is een Rotterdamse uitdrukking en ik ga er eerst maar eens mee aan de slag!