Terug naar DeskFIT@Home

Rode draad DeskFIT

Rode draad in DeskFIT is het doen van oefeningen op basis van de meridianen uit de acupunctuur. De meridianen beginnen in de vingers, tenen of op de hoeken van de ogen, neus of mond.
Door oefeningen met bijvoorbeeld de vingers of tenen aan het begin- of eindpunt van de meridiaan te doen, activeer je de doorstroming via de spieractiviteit en worden alle spieren waar de energiebaan overheen loopt geactiveerd. Daarom werken oefeningen met de voeten op de houding en oefeningen met de vingers op de schouders, armen en nek.

Veel oefeningen zijn gebaseerd op het principe van spierkettingen en op basis van de loop van meridianen uit de acupunctuur. Door DeskFIT oefeningen zelf te ervaren zal het bewijs geleverd worden dat de oefeningen werken. Het lichaam liegt tenslotte niet. De oefeningen worden inmiddels door duizenden mensen gedaan en die hebben zelf ervaren dat DeskFIT oefeningen werken.

DeskFIT bevat oefeningen uit vele verschillende methodes die Saskia hebben geïnspireerd om de beste en effectiefste oefeningen te kiezen die zittende mensen kunnen gebruiken.

Oefeningen van:
Mensendieck: oefentherapie die nog steeds succesvol wordt toegepast

Ismakogie: beweegmethode uit Wenen gericht op bewust vitaal zitten, staan en bewegen van Prof. Anne Seidl.

Gezichtsoefeningen: methode ontwikkeld door Paula Garbourg uit Israël op basis van de kringspieren. Vooral de oog- en tongoefeningen blijken van onschatbare waarde te zijn om vitaal zittend te kunnen werken.

Feldenkrais: beweegmethode die is gebaseerd op bewust bewegen en oefeningen waarbij de combinatie ogen en bepaalde rek- en strekhoudingen belangrijk is.

Mudra’s: handhoudingen uit de yoga die verder zijn ontwikkeld door vooral kracht te zetten met de vingers voor de beste effecten

Om zoveel mogelijk te leren hoe er vitaal gewerkt kan worden zijn de blogs van Erik Peper heel interessant. Hij is een Nederlandse professor/ onderzoeker uit San Francisco die gespecialiseerd is in en onderzoek doet naar ARBO vraagstukken, vitaliteit op de werkplek en biofeedback. DeskFIT zoekt altijd naar nieuwe inzichten. De nieuwste, maar ook oude inzichten over stretching, RSI oplossingen en allerhande oefenmethodes om vitaal achter het bureau te blijven, maken deel uit van DeskFIT. Vooral de oefeningen die effectief en eenvoudig zonder hulpmiddelen zijn uit te voeren horen in DeskFIT thuis.

Share via