juli 30, 2020

Zitvalkuilen

Het is ongelooflijk hoeveel “zitvalkuilen” er zijn waardoor mensen klachten krijgen die ze makkelijk zouden kunnen verhelpen als ze bewuster zouden zitten.

De kapstok stond 3 meter verder in de hoek

Ooit kwam ik op een werkplek van iemand die me gevraagd had toch even te kijken, omdat ie veel last van rugklachten had. Het eerste dat me opviel was de grote dikke winterjas die over de rugleuning van zijn stoel hing. De kapstok stond notabene 3 meter verder in de hoek. Iedere dag werd dus gewoon nonchalant de jas over de rugleuning gegooid. Maar ga dat zelf nu eens doen! Merk dan dat als er zo’n dikke jas in je rug prikt je vanzelf naar voren gaat zitten, omdat je anders niet lekker zit. Dan zit je zomaar 8 uur met een bolle rug op je stoel zonder steun van je rugleuning. Dat je dan meer kans op rug- of nekklachten krijgt is ligt natuurlijk voor de hand. Het klinkt allemaal zo logisch, maar dit kom ik dus vaak tegen.

Hij knelde letterlijk de pezen van zijn onderarm af

Zo was er een man die geopereerd zou worden aan zijn onderarm en elleboog doordat hij zware RSI klachten had. Werken was bijna onmogelijk geworden, maar hij zat vaak met de laptop aan de eettafel te werken. Totdat hij zelf analyseerde dat ie de hele dag met zijn onderarm tegen de rand van de tafel zat! Hij knelde letterlijk de pezen van zijn onderarm af en dat uren per dag. Goede raad was in dit geval niet duur! Met een verandering van werkhouding en een soort sponsje onder zijn onderarm ter verlichting, was hij in 2 weken(!) van zijn klachten af en de operatie is er nooit gekomen. Dit soort dingen bedenk je toch niet?

Wie bewust zit, zit langer vitaal. Zelf ervaren zal doen geloven.

Bewust zitten begint bij bewust werken en daar levert DeskFIT tools voor. Eenvoudige tips die iedereen bewuster zittend en staand laat werken. Het is tenslotte mijn werk en passie om oplossingen te vinden en te bieden, omdat ik als geen ander weet hoe het is als je lijf het niet meer doet en je niet meer kunt werken…. Maar er lijkt wel een taboe op te liggen om zelf aan je lichaam te gaan werken met oefeningen, want velen menen dat ze op dat gebied er toch genoeg van te weten. Als je ergens last van hebt dan zoek je dat toch even zelf op internet op? Maar wat is voor jou effectief? Hoe corrigeer je je eigen valkuilen? Je voelt namelijk vaak zelf niet dat je verkeerd zit.

Dat stukje correctie en zelfreflexie is essentieel en daar biedt DeskFIT oplossingen voor uit de praktijk van en voor uw lijf. Zijn de oefeningen wettenschappelijk bewezen? Dat antwoord is heel kort: “Nee”. Maar het lichaam liegt niet en omdat ik inmiddels met duizenden mensen heb gewerkt en mijn wijsheid is gebaseerd op de ervaringen van de mensen zelf kan ik met de hand op mijn hart zeggen dat u DeskFIT “gerust” kunt proberen.

Gratis

Tips & Oefeningen

Direct aan de slag met:

Boek DeskFIT en DeskZIT